FAQ

Kom je ergens niet uit? Geen probleem. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

1. Wat is een bèta en wat betekent dit voor GIPPO?

GIPPO is momenteel in een bètafase. Dat betekent dat de app nog niet af is. Het fundament staat, maar we zoeken nog naar nieuwe manieren om GIPPO leuker te maken en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Als speler betekent dit dat je met de volgende dingen te maken kunt krijgen: bugs en fouten in de app, kleine of lege poules, ontbrekende functionaliteiten, veranderende functionaliteiten en een reset van je voortgang. Waarom een bèta? Door te testen met echte spelers krijgen we veel input om de app te verbeteren. Geef bugs/opmerkingen/ideeën door op onze contactpagina.

2. Ik heb een probleem/bug of idee ter verbetering

Alle input is welkom en wordt gebruikt om GIPPO gebruiksvriendelijker, leuker en hopelijk bugloos te maken. Geef je opmerking of idee door via onze contactpagina.

3. Moet ik betalen voor GIPPO?

Nee, het gebruik van de GIPPO-app en het inzetten van GIPPO’s op wedstrijden is gratis. Dat is niet zonder reden. Het doel van GIPPO is juist om het inzetten op voetbalwedstijden gratis, toegankelijk en leuk te maken.

4. Kan ik echt geld of andere prijzen winnen?

Nee. GIPPO is een gratis voorspellingsapp die puur bedoeld is voor vermaak. Je kunt geen echt geld of echte prijzen winnen. De virtuele munten in de app dienen enkel als middel om het spel te kunnen spelen.

5. Wat zijn GIPPO's?

De GIPPO is een zelfverzonnen digitale speelmunt die wordt gebruikt om in te zetten op voetbalwedstrijden in de app. Door te spelen met GIPPO’s kunnen we spelelementen introduceren die niet mogelijk zouden zijn met een echte valuta.

6. Hoe werkt het inzetten?

Je hebt per wedstrijd drie keuzes: het thuisspelende team wint, een gelijkspel of het uitspelende team wint. Bij elke optie horen odds die de ‘kans’ op die uitkomst representeren. Vergelijk de odds en doe een voorspelling. Zoek daarbij een balans tussen risico en winst. Kies vervolgens voor een van de inzetopties tussen 5 en 100. Wanneer je voorspelling uitkomt, wordt je inzet vermenigvuldigd met de odds van die uitslag. Blijkt je voorspelling onjuist? Dan verlies je je volledige inzet.

7. Hoe kan ik het beste inzetten? Tips?

Kans speelt een grote rol in GIPPO. Door slim en actief te spelen, kun je zelf echter het verschil maken.

(1) Zet in op de meest actuele wedstrijden.  Zo voorkom je dat je moet wachten op een uitslag van morgen, terwijl je nog kan inzetten op een wedstrijd van vandaag. (2) Kijk niet alleen naar de odds. Maak ook gebruik van (ingame) statistieken om de vorm van een team te bepalen. (3) Maak keuzes tijdens de wedstrijd. Trek je op tijd terug uit een verloren wedstrijd of vermenigvuldig als de underdog vroeg in de wedstrijd scoort.

Bedenk ook: teams presteren bij thuiswedstrijden vaak beter dan bij uitwedstrijden. Houd hier rekening mee tijdens het inzetten!

8. Wat zijn odds?

Odds, ook wel kansverhouding in het Nederlands, is een term die wordt gebruikt om de kans op een uitslag of gebeurtenis aan te geven. In GIPPO bestaan er drie odds voor elke wedstrijd: de odds dat het thuisspelende team wint, de kans op gelijkspel of de kans dat het uitspelende team wint. Odds worden uitgedrukt in een getal hoger dan 1.00. Hoe groter de ‘berekende kans’ op een bepaalde uitslag, hoe dichter de odds bij 1.00 liggen.

9. Waar zijn de odds op gebaseerd?

Odds zijn gebaseerd op een uitgebreide reeks van kansberekeningen. Daar komen allerlei factoren bij kijken. Denk aan de positie van een team op de ranglijst, recente uitslagen en geblesseerde spelers. Deze factoren worden per team bepaald en tegen elkaar opgewogen. Uit deze weging rollen vervolgens de odds van een wedstrijd.

10. Hoeveel GIPPO's krijg ik bij een goede voorspelling?

Het aantal GIPPO’s dat je verdient bij een juiste voorspelling hangt af van je inzet, de bijbehorende odds en de keuzes de je maakt tijdens een wedstrijd. In principe wordt bij winst je inzet vermenigvuldigt met de odds die horen bij die uitslag. Heb je echter tijdens de wedstrijd je inzet verhoogd, dan wordt je nieuwe inzet vermenigvuldigd met de nieuwe odds.

11. Mijn GIPPO's zijn op. Kan ik GIPPO's krijgen/ bijkopen?

Bijkopen is niet mogelijk. Naast het startbedrag op maandag krijg je wel elke dag 25 extra GIPPO’s om in zetten.

12. Waarom worden mijn GIPPO's elke week gereset?

Onder het mom van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ begint iedere speler de week met hetzelfde aantal GIPPO’s. Door de speelrondes kort te houden, maken we GIPPO spannend voor iedereen. Elke week staat er immers promotie of degradatie op het spel.

13. Wanneer promoveer/degradeer ik?

Elke speelweek promoveren of degraderen er spelers binnen je poule naar een hoger of lager niveau. Ook blijven er een aantal spelers hangen. Het aantal spelers dat promoveert/degradeert hangt af van je niveau en de grootte van je poule. Bekijk je poulescherm om te zien welke plaatsen recht geven op promotie/degradatie. Promotieplaatsen zijn groen gemarkeerd, degradatieplaatsen zijn rood gemarkeerd.

14. Welke niveaus zijn er?

Er zijn zeven niveaus: Pietertjes, Beginner, Gevorderde, Professional, Expert, Kampioen en Legende. Als nieuwe speler start je op het niveau Beginner. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker het wordt om te promoveren.

15. Hoe werkt het verhogen van inzet tijdens een wedstrijd?

Vanaf het moment dat een wedstrijd een kwartier bezig is, kun je je inzet verhogen wanneer de score op dat moment score niet overeenkomt met je voorspelling. Dit doe je door op de button ‘verhoog odd’ te drukken in het wedstrijdscherm. Je zet dan dan 50% meer GIPPO’s in bovenop je oorspronkelijke inzet. Hoe meer de voortgang afwijkt van jouw voorspelling (aantal doelpunten tegen, resterende tijd) hoe groter de stijging van de odds. High risk, high reward!

16. Hoe trek ik mezelf terug tijdens een wedstrijd?

Als je geen vertrouwen meer hebt in je voorspelling kun je voor, maar ook tijdens een wedstrijd je inzet terugtrekken. Dit doe je in het wedstrijdscherm. Terugtrekken blijft echter niet zonder consequenties. De tussenstand en resterende tijd hebben een negatieve invloed op het aantal GIPPO’s dat je terugkrijgt. Daarnaast is terugtrekken niet meer mogelijk na de 75ste speelminuut.

17. Ik heb verkeerd ingezet. Kan ik dit veranderen/verwijderen?

Je kunt je voorspelling terugtrekken ten koste van een deel van je inzet. Dit doe je in het wedstrijdscherm. Als je wilt, kun je opnieuw inzetten voordat de wedstrijd begint.

18. Moet ik elke week blijven spelen?

Nee. Het is mogelijk om een week over te slaan. Je wordt pas ingedeeld in een wekelijkse poule als je een aantal GIPPO’s hebt ingezet. Heb je geen tijd om GIPPO te spelen? Zet dan niet in. Zo daal je niet in niveau en pak je het spel weer op wanneer het je uitkomt.

19. Hoe speel ik tegen vrienden?

Op het moment is dit nog niet mogelijk. Houd de updates van de app in de gaten om te weten wanneer je tegen je vrienden kunt spelen.

20. Waarom zijn er weinig wedstrijden om op in te zetten?

Aangezien GIPPO gebruik maakt van live data is het afhankelijk van echte voetbalwedstrijden die worden gespeeld. Een rustige voetbalweek betekent dus minder tot geen wedstrijden om op in te zetten.

21. Wat gebeurt er bij verlenging/ een strafschoppenreeks?

Het resultaat aan het einde van de reguliere speeltijd bepaalt altijd de uitslag. Een verlenging of strafschoppenreeks worden dus niet meegerekend. Ga dus uit van de uitslag die je verwacht na 90 minuten plus blessuretijd.

22. Is mijn informatie zichtbaar voor anderen?

Spelers kunnen het profiel van andere spelers binnen de poule bekijken. In je profiel staan details over de wedstrijden waarop je inzet en eerdere resultaten. Als je een profielfoto hebt ingesteld, kunnen andere spelers deze ook zien.

23. Hoe zet ik push notificaties uit/aan?

GIPPO maakt gebruik van push notificaties om je op de hoogte te houden van wedstrijden waarop je hebt ingezet. Dit helpt je om in te grijpen tijdens een wedstrijd. Je kunt notificaties aan of uit zetten bij de instellingen.

24. Ik kan niet inloggen

Vervelend. Mogelijk zijn onze servers van slag. Probeer het later nog een keer. Als het probleem blijft, neem dan contact met ons op en beschrijf je probleem.

25. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen zorgen. Je kunt je wachtwoord resetten. Klik daarvoor bij het inlogscherm op ‘Wachtwoord vergeten?’ en volg de instructies.

26. Wat gebeurt er met een wedstrijd die is afgelast/ gestaakt?

Als je hebt ingezet op een wedstrijd die is afgelast of gestaakt, krijg je je inzet terug. Je kunt opnieuw inzetten wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.

27. Mag ik spelen met meerdere accounts?

Nee. Het spelen met meerdere accounts staan we niet toe, omdat hierdoor oneerlijke situaties kunnen ontstaan.

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt ons altijd bereiken met betrekking tot vragen of opmerkingen over de app.

Neem contact op

Deze spelers gingen je voor!

‘GIPPO maakt het kijken naar voetbalwedstrijden nog net iets spannender'

Arthur

‘Een leuke app om te spelen, ondanks mijn tegenvallende prestaties’

Geert

‘Inzetten op voetbal leuk gemaakt.’

Koen

‘GIPPO daagt je uit om tijdens een wedstrijd in te grijpen. Dit maakt het inzetten leuk en dynamisch.’

Jules